Uunirosolli

Tämä rosmariinilla ryyditetty rosolli maistuu makealta, kun se kypsennetään uunissa ja maustetaan vielä hunajalla.
Tee rosolli vaihteeksi uunissa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uunirosolli

4–5 annosta

Ainekset

  • 25 g voita
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 4 porkkanaa
  • 3 punajuurta
  • 4 kiinteää perunaa
  • 1–2 punasipulia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

Kuori kasvikset. Leikkaa reiluiksi kuutioiksi, sipulit lohkoiksi. Laita leivinpaperi uunipannulle. Sulata sitten leivinpaperin päällä voi ja pyöräytä siinä riivityt rosmariininoksat. Laita kasviskuutiot omiksi ryhmikseen pannulle. Ripottele kasviksille hiukan suolaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kypsennä 175 asteessa noin tunti. Sekoita välillä. Valuta lopuksi hunajaa kasvisten päälle. Jos haluat, ettei punajuuri värjää kaikkia kasviksia, tee leivinpaperiin pieni harjanteinen taitos, joka erottaa punajuurikuutiot.

Kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä

1–2 kovaksi keitettyä munaa hienonnettuna

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1/2 rkl sinappia

1/2 tl sokeria

1/4 tl mustapippuria

1/4 tl suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa uunijuuresten kanssa. Kastike sopii tarjottavaksi myös silakkapihvien kanssa.