
Suomen paras nuori kokki on lappilainen Tatu Ollila – lähtee edustamaan Suomea MM-tasolla Unkariin
Alle 27-vuotiaiden kokkien Suomen mestariksi ylsi Tatu Ollila, joka työskentelee Lapland Hotels Pallaksella.
Tatu ollila palkittiin SM-mitallilla. Keskellä kuvassa myös kilpailun johtaja, Conseiller Culinaire Esa Koppelo. Kuva: Niki MalmrosNuorten kokkien Suomen mestaruus ratkesi 20. tammikuuta. Jeaunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailussa oli kuusi kilpailijaa, joista voittaja Tatu Ollila lähtee kisaamaan MM-mestaruudesta lokakuussa Unkarissa.
Lappilainen Ollila työskentelee Lapland Hotels Pallaksella. Toiseksi kisassa tuli Lauri Tiilikainen Jyväskylästä ja kolmanneksi turkulainen Jasper Juutinen, joka työskentelee ravintola Smörissä.
Nuori Kokki SM 2024 -kilpailu toteutettiin Black box -kilpailuna, jossa kukin kilpailija sai samat raaka-aineet, jonka pohjalta suunnittelivat ja toteuttivat kolmen ruokalajin menun. Kilpailun raaka-aineet olivat siika, sinisimpukka, karitsa, porkka, päärynä ja punaherukka. Kilpailussa arvioitiin sekä keittiötyöskentelyä, että valmistettujen annosten makua.
”Kilpailijat valmistivat tänä vuonna haasteellisista raaka-aineista erinomaisia annoksia, joissa oli paljon tekniikkaa, loistavia makuja ja hienoja esillepanoja. Taso oli korkea. Voittajan ja toiseksi tulleen kilpailijan piste-ero oli alle 1 pistettä”, kilpailun johtaja Conseiller Culinaire Esa Koppelo kertoo.
Ollilan annokset vasemmalta oikealle: Siikaa sinisimpukalla, karitsan paahtopaistia ja sitruuna-päärynätartalettia sekä punaherukkaparfait. Kuva: Niki MalmrosLapin vouti, Bailli de Laponie, Martti Kotakorva iloitsee Ollilan voitosta.
”Lappi on kiinnostava kansainvälinen matkailukohde ja sen vetovoimaisuus on kehittänyt pohjoisen ravintolamaailmaa. Ala on viime vuosina monipuolistunut, laajentunut ja kansainvälistynyt. Pohjoisen vahvuudet ovat tällä hetkellä maakunnan uniikit luonnonraaka-aineet, konstailematon keittiö, korkea hygienia ja hyvä keittiöiden tekninen taso.”
Voittaja Tatu Ollila (keskellä), Jasper Juutinen (vasemmalla) ja Lauri Tiilikainen (oikealla). Kuva: Niki MalmrosVuosittain järjestettävän Nuorten kokkien SM-kilpailu antaa nuorille ammattilaisille huikean mahdollisuuden kehittää taitojaan. Nuorten kokkien MM-kilpailut on käyty vuodesta 1977 lähtien.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









