Merenherkkupasta yhdessä kattilassa
Yhden kattilan pasta on tosi nokkela oivallus, kuten spagetti, joka kastikkeessa kiehuessaan kypsyy ja maustuu samalla makoisaksi. Eikä haittaa, jos pastaa jää, koska seuraavana päivänä sen maku on vielä täyteläisempi.
Osa nesteestä toimii kastikkeena. Älä siis turhaan keitä pastaa niin kauan, että kaikki neste imeytyy pastaan. Kuva: Sanne KatainenMerenherkkupasta yhdessä kattilassa
4—6 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 2—4 valkosipulikynttä
- 1 rkl säilyketonnikalan öljyä
- 1 l vettä
- 2 kalaliemikuutiota
- 300 g pastaa, esimerkiksi spagettia
- 1 prk (185/140 g) tonnikalaa öljyssä
- 1 ps (200 g) pakasteherneitä
- noin 180 g katkarapuja
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl basilikaa
- ½ luomusitruunan kuori ja mehu
- 1 rs (200 g) yrttistä tuorejuustoa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Hienonna kuoritut sipulit. Kuullota ne kattilassa tonnikalasta valutetussa öljytilkassa.
Lisää vesi ja liemikuutiot. Kun neste kiehuu, lisää pasta, jossa on keittoaikaa mielellään ainakin kahdeksan minuuttia.
Kun pastan keittoaikaa on jäljellä noin neljä minuuttia, kumoa mukaan valutettu tonnikala. Lisää mukaan parin minuutin päästä katkaravut ja pakasteherneet.
Mausta ruoka pippurilla, basilikalla sekä sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla.
Lisää tuorejuusto mukaan ja pasta on valmista, kun juusto on sulanut.
Koristele tuoreella basilikasilpulla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
