Sipuli-sienigalette

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
125 g voita tai margariinia
1 dl maustamatonta soijajogurttia
Täyte:
300 g punasipulia
200 g keltasipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
20 g kuivattuja sieniä (esim. tatteja, suppilovahveroita, mustatorvisieniä tai kantarelleja)
1 rkl siirappia
1 rkl balsamietikkaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl tuoretta rosmariinia
Laita ensin kuivatut sienet veteen likoamaan.
Valmista sitten taikina: Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi voi tai margariini joukkoon. Lisää jogurtti ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistuksen ajaksi.
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Lisää pannulle öljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Valuta vedessä pehmenneet sienet ja lisää ne pannulle. Lisää siirappi, etikka, suola ja rouhittu mustapippuri. Anna sipuli-sienitäytteen hautua miedolla lämmöllä vielä noin vartin verran. Silppua lopuksi mukaan hieman tuoretta rosmariinia.
Kauli tai taputtele taikinasta pyöreä, halkaisijaltaan noin 30 sentin kokoinen levy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte taikinalevylle ja taita reunat täytteen päälle.
Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Miljoona kiloa kolasiirappia jysäytti kolajuomat suomalaisten tietoisuuteen – nykyään suomalaiset suosivat sokerittomia virvoitusjuomia22.5.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Grillaatko säällä kuin säällä? Nämä kaksi lihavalmistetta nousevat muiden yli kesän grillaustrendissä23.5.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän20.5.
- WWF päivitti kuluttajille suunnattua Kalaopastaan: MSC-sertifikaatti ei enää takaa kestävää pyyntiä 24.5.
- Nokkoskeitto on kevään villiruokaa parhaimmillaan20.5.