Karamellisoidut naurisnopat kruunaavat aterian – sopivat esimerkiksi pihvin kylkeen

Nauris oli Suomessakin tärkeä ruokajuures ennen perunan yleistymistä. Nauriit luokitellaan kevät- ja talvinauriisiin sadonkorjuun ajankohdan ja säilyvyyden mukaan.
Myöhäiset lajikkeet ovat intensiivisen makuisia, ja ne sopivat karamellisoituna liharuokien lisäkkeeksi sekä monenlaisiin syksyisiin ruokiin lantun tavoin.
Karamellisoidut naurisnopat
4 annosta
- Ainekset
- noin 600 g nauriita
- 2–3 rkl rypsiöljyä ja voita
- 2 valkosipulinkynttä viipaloituna
- 2 rkl salvianlehtiä silputtuna
- 1–2 rkl siirappia
- noin ¾ tl suolaa
Valmistusohje
Kuori nauriit ja leikkaa ne arpakuution kokoisiksi paloiksi.
Kumoa palat paistokasariin tai laakeaan kattilaan ja lisää vettä sen verran, että nopat peittyvät. Keitä nauriit puolikypsiksi, 2–3 minuuttia ja valuta vesi tarkasti pois.
Lisää kasariin rasva ja ruskista nauriskuutiot kauttaaltaan.
Vähennä lämpöä, lisää valkosipulit, salvia, siirappi ja suola. Hauduta napakan kypsiksi. Tarkista maku.
Tarjoa naurisnopat porsaankyljysten tai lehtipihvien kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Kolmen presidentin kokki muutti itärajan sukutilalle – ”Lupasin äidille ja presidentti Haloselle, että katson vuoden ajan, onko minusta täällä olijaksi”
- Kalamakkaraa, keksitaikinaa ja fyysikon voileipiä – tässä ovat suomalaisen menestysreseptin finalistit
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Tämän maustekakun maku vain paranee tekeytyessään – viimeistele kahvikuorrutteella juuri ennen tarjoilua
- Paraisten piparkakut
- Ihanan rapeakuoriset baklavat – rullaaminen tekee valmistamisesta helpompaa