Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Karamellisoidut naurisnopat kruunaavat aterian – sopivat esimerkiksi pihvin kylkeen

Valitse yleisimmistä eli keltaisista nauriista litteähköistä pienikokoisimmat – silloin ne ovat makeimmillaan.
Esikeitetyt naurisnopat karamellisoidaan herkullisiksi ja tarjotaan liharuokien lisukkeena.
Esikeitetyt naurisnopat karamellisoidaan herkullisiksi ja tarjotaan liharuokien lisukkeena. Kuva: Carolina Husu

Nauris oli Suomessakin tärkeä ruokajuures ennen perunan yleistymistä. Nauriit luokitellaan kevät- ja talvinauriisiin sadonkorjuun ajankohdan ja säilyvyyden mukaan.

Myöhäiset lajikkeet ovat intensiivisen makuisia, ja ne sopivat karamellisoituna liharuokien lisäkkeeksi sekä monenlaisiin syksyisiin ruokiin lantun tavoin.

Karamellisoidut naurisnopat

4 annosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Ainekset
  • noin 600 g nauriita
  • 2–3 rkl rypsiöljyä ja voita
  • 2 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • 2 rkl salvianlehtiä silputtuna
  • 1–2 rkl siirappia
  • noin ¾ tl suolaa

Valmistusohje

Kuori nauriit ja leikkaa ne arpakuution kokoisiksi paloiksi.

Kumoa palat paistokasariin tai laakeaan kattilaan ja lisää vettä sen verran, että nopat peittyvät. Keitä nauriit puolikypsiksi, 2–3 minuuttia ja valuta vesi tarkasti pois.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää kasariin rasva ja ruskista nauriskuutiot kauttaaltaan.

Vähennä lämpöä, lisää valkosipulit, salvia, siirappi ja suola. Hauduta napakan kypsiksi. Tarkista maku.

Tarjoa naurisnopat porsaankyljysten tai lehtipihvien kanssa.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.