Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän
Pannupulla on helppo ja nopea valmistaa. Aineksista sekoitetaan löysähkö hiivataikina. Uunipannulle levitetty taikina kohotetaan vain kerran. Kohonneen taikinan päälle ripotellaan viimeisiä pakastimeen säilöttyjä marjoja. Pinnalle voi levittää yhtä marjaa tai marjasekoitusta. Uunista ottamisen jälkeen ripotellaan sokeria pinnalle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
- Pannupulla
- uunipannullinen
- Ainekset
- 5 dl maitoa
- 1 pala (50 g) hiivaa
- 1 1/2 rkl kardemummaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 muna
- 11 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- Pinnalle
- 2 rkl voisulaa
- 5 dl pakastemarjoja, esimerkiksi vadelmia
- 1–2 rkl sokeria
- 1/2 dl mantelilastuja
Valmistusohje
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, sokeri ja suola.
Vatkaa muna kevyesti joukkoon sekä osa jauhoista. Sekoita puuhaarukalla loput jauhot ja voi sulatettuna joukkoon. Taikina saa jäädä löysähköksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Anna kohota.
Sivele pinta kevyesti voisulalla. Ripottele päälle marjoja sekä mantelilastuja. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ripottele kypsän piirakan pinnalle sokeria. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Helle potkaisi mansikan pääsatokauden käyntiin – 70-90 prosenttia tilojen tarvitsemasta työvoimasta saatu palkattua11:30
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Välimerellinen kasvispelti24.7.2020
- Raparperimehu15.5.2019