Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän

Pannupulla on helppo ja nopea valmistaa. Aineksista sekoitetaan löysähkö hiivataikina. Uunipannulle levitetty taikina kohotetaan vain kerran. Kohonneen taikinan päälle ripotellaan viimeisiä pakastimeen säilöttyjä marjoja. Pinnalle voi levittää yhtä marjaa tai marjasekoitusta. Uunista ottamisen jälkeen ripotellaan sokeria pinnalle.
Kuppi kahvia ja pala vadelmaista pannupullaa piristävät päivää.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Pannupulla
  • uunipannullinen
  • Ainekset
  • 5 dl maitoa
  • 1 pala (50 g) hiivaa
  • 1 1/2 rkl kardemummaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 11 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • Pinnalle
  • 2 rkl voisulaa
  • 5 dl pakastemarjoja, esimerkiksi vadelmia
  • 1–2 rkl sokeria
  • 1/2 dl mantelilastuja

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, sokeri ja suola.

Vatkaa muna kevyesti joukkoon sekä osa jauhoista. Sekoita puuhaarukalla loput jauhot ja voi sulatettuna joukkoon. Taikina saa jäädä löysähköksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Anna kohota.

Sivele pinta kevyesti voisulalla. Ripottele päälle marjoja sekä mantelilastuja. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ripottele kypsän piirakan pinnalle sokeria. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.