Metsästäjänleivät
Hirven jauhelihasta syntyvät ruokaisat metsästäjänleivät vaikka iltateen kanssa nautittaviksi.Metsästäjänleivät
4 annosta
Ainekset
- ½–1 sipulia
- 1 rkl voita
- 2 dl silputtuja esikäsiteltyjä sieniä (kantarelleja tai suppilovahveroita)
- 400 g hirvenjauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl oreganoa
Lisäksi
- 4 isoa täysjyväpaahtoleipää
- 2 isoa sipulia
- 2 rkl voita
- ruohosipulia
- salaatinlehtiä
- (sieniä)
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi pannulla, kuullota siinä sipulisilppua. Lisää mukaan sienet ja kääntele muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
Sekoita jauhelihaan sienisilppu, muna ja mausteet. Levitä seosta tasaiseksi kerrokseksi leivän pinnalle. Paista leivät ensin lihapuoli pannua vasten kypsiksi.
Leikkaa leipien kypsyessä kuoritut sipulit renkaiksi. Nosta leivät folion alle ja kuullota sipulit voinokareessa.
Nosta leivät tarjolle ja koristele sipuleilla, ruohosipulisilpulla, salaatilla ja pannulla käytetyillä tai marinoiduilla sienillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


