Uuniperunat ja -porkkanat
Uuniperunoiden ja porkkanoiden mausteeksi sopivat mainiosti kumina ja rosmariini. Öljyttyihin perunalohkoihin mausteet tarttuvat mukavasti, ja perunat kypsyvät muheviksi uunissa.Uuniperunat ja -porkkanat
Ainekset
- perunoita
- porkkanoita
- öljyä
- kuminaa
- rosmariinia
- merisuolaa tai soijakastiketta
- paprikajauhetta
Valmistusohje
Pese perunat ja porkkanat ja lohko ne kuorineen. Mitä pienemmiksi ne lohkot, sitä nopeammin ne kysyvät. Laita ne kulhoon ja kaada hieman öljyjä päälle ja sekoita. Murskaa mausteet ja levittele niitä runsaasti ja tasaisesti peruna-porkkanalohkojen päälle. Kaada seos uunivuokaan ja laita uuniin 225 asteeseen. Anna kypsyä noin 45–60 minuuttia (lohkojen koosta riippuen).
Koristele ennen tarjoilua tuoreilla mausteyrteillä kuten rosmariinilla tai basilikalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

