Pastanttipuuro eli potaattihuttu
Perinteistä perunapuuroa eli pastanttia voit piristää esim. persiljaöljyllä ja murennetuilla kuminakekseillä.
Perinteistä perunapuuroa on piristetty persiljaöljyllä ja murennetuilla kuminakekseillä. Kuva: Jaana KankaanpääPastanttipuuro eli potaattihuttu
(6–8 annosta)
Tälle reseptille löytyy ympäri Suomea hiukan eri muunnelmia. Pula-ajan ruokaohjeita -kirjasen (1946) mukaan valmistus käy seuraavaan tapaan.
Ainekset
- 1 l perunoita
- 2 l vettä
- 1 ½ kuppia (noin 2 dl) ohrajauhoja
- suolaa
Valmistusohje
Kuoritut perunat keitetään sekä hienonnetaan hyvin, keitinvesi lisätään ja seos suurustetaan ohrajauhoilla. Keitetään 20 minuuttia ja maustetaan suolalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
