Korianteri-kurkkuviipaleet
Korianterilla maustetut kurkkuviipaleet tuovat aasialaista vivahdetta ateriaan.
Korianterilla maustetut kurkkuviipaleet tuovat aasialaista vivahdetta grilliateriaan. Kuva: Carolina HusuKorianteri-kurkkuviipaleet
Ainekset
- 500 g avomaankurkkuja
- 2 rkl suolaa
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 2 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 dl ruokosokeria
- pari oksaa tuoretta korianteria
Valmistusohje
Kuori kurkut, jos ne ovat kovakuorisia. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi tai suikaloi juustohöylällä. Ripottele kulhossa viipaleille suola ja nosta kulho peitettynä kylmään 3–4 tunniksi.
Huuhdo viipaleet ja taputtele ylimääräinen vesi talouspaperiin.
Jaa kurkut puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Murskaa korianterinsiemenet rikki huhmareessa. Paahda siemenmurskaa hiukan pannulla. Lisää pannulle etikka, sinapinsiemenet ja ruokosokeri. Kuumenna ja sekoita samalla, kunnes sokeri on sulanut.
Kaada kuuma liemi kurkkuviipaleiden päälle. Työnnä purkkiin tuore korianterinoksa ja sulje kannet. Anna jäähtyä, säilytä kylmässä. Tarjoa lisukkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
