Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Korianteri-kurkkuviipaleet

Korianterilla maustetut kurkkuviipaleet tuovat aasialaista vivahdetta ateriaan.
Korianterilla maustetut kurkkuviipaleet tuovat aasialaista vivahdetta grilliateriaan.
Korianterilla maustetut kurkkuviipaleet tuovat aasialaista vivahdetta grilliateriaan. Kuva: Carolina Husu
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Korianteri-kurkkuviipaleet

Ainekset

  • 500 g avomaankurkkuja
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 2 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 dl ruokosokeria
  • pari oksaa tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kuori kurkut, jos ne ovat kovakuorisia. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi tai suikaloi juustohöylällä. Ripottele kulhossa viipaleille suola ja nosta kulho peitettynä kylmään 3–4 tunniksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huuhdo viipaleet ja taputtele ylimääräinen vesi talouspaperiin.

Jaa kurkut puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Murskaa korianterinsiemenet rikki huhmareessa. Paahda siemenmurskaa hiukan pannulla. Lisää pannulle etikka, sinapinsiemenet ja ruokosokeri. Kuumenna ja sekoita samalla, kunnes sokeri on sulanut.

Kaada kuuma liemi kurkkuviipaleiden päälle. Työnnä purkkiin tuore korianterinoksa ja sulje kannet. Anna jäähtyä, säilytä kylmässä. Tarjoa lisukkeena.