Korianteri-kurkkuviipaleet
Korianterilla maustetut kurkkuviipaleet tuovat aasialaista vivahdetta ateriaan.

Korianterilla maustetut kurkkuviipaleet tuovat aasialaista vivahdetta grilliateriaan. Kuva: Carolina Husu
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Korianteri-kurkkuviipaleet
Ainekset
- 500 g avomaankurkkuja
- 2 rkl suolaa
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 2 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 dl ruokosokeria
- pari oksaa tuoretta korianteria
Valmistusohje
Kuori kurkut, jos ne ovat kovakuorisia. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi tai suikaloi juustohöylällä. Ripottele kulhossa viipaleille suola ja nosta kulho peitettynä kylmään 3–4 tunniksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Huuhdo viipaleet ja taputtele ylimääräinen vesi talouspaperiin.
Jaa kurkut puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Murskaa korianterinsiemenet rikki huhmareessa. Paahda siemenmurskaa hiukan pannulla. Lisää pannulle etikka, sinapinsiemenet ja ruokosokeri. Kuumenna ja sekoita samalla, kunnes sokeri on sulanut.
Kaada kuuma liemi kurkkuviipaleiden päälle. Työnnä purkkiin tuore korianterinoksa ja sulje kannet. Anna jäähtyä, säilytä kylmässä. Tarjoa lisukkeena.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”21.3. Tilaajalle
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Valtakunnallinen kurkkuviikko juhlii suosikkivihannesta – suomalainen popsii 30 kurkkua vuodessa20.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017