Viipalejuureksia piparjuurikermalla
Tästä alkupalasta löytyy rosollin aineksia hiukan eri lailla tarjoiltuna.Viipalejuureksia piparjuurikermalla
8–10 annosta
Ainekset
- 4 punajuurta (500 g)
- 1 palsternakka (200 g)
- 4 porkkanaa (400 g)
Piparjuurikerma
- 1 rasia (100 g) piparjuurituorejuustoa
- 1 1/2 dl kuohukermaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suola
- rosmariinia
Valmistusohje
Keitä punajuuret lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Juureksiin saa jäädä hiukan purutuntumaa. Kuori ja viipaloi punajuuret.
Keitä palsternakka ja porkkanat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Viipaloi tai kuutioi kuoritut juurekset.
Vaahdota kerma ja vatkaa tuorejuusto joukkoon. Mausta suolalla ja sokerilla.
Tarjoa juureksia alkupalana piparjuurikerman ja maalaisleivän kera. Ripottele annoksille rosmariinin neulasia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

