Pihlajanmarjamousse ja -hyytelö
Pihlajanmarjahyytelöstä ja valkosuklaamoussesta kootaan syksyn herkkujälkiruoka.
Pihlajanmarjahyytelöstä ja valkosuklaamoussesta kootaan syksyn herkkujälkiruoka. Kuva: Jaana KankaanpääPihlajanmarjamousse ja -hyytelö
6 annosta
Ainekset
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 levy (125 g) valkosuklaata
2 dl pihlajanmarjahyytelöä
Valmistusohje
Vaahdota kerma, mausta vaniljasokerilla ja sekoita rahkan joukkoon. Sulata suklaa vesihauteessa. Mikrossa sulatettaessa kuivuu ja palaa helposti. Sekoita suklaasula kerma-rahkaseokseen. Annostele jälkiruokakulhoihin tai laseihin kerroksittain rahkaseosta pihlajanmarjahyytelöä.
Pihlajanmarjahyytelö
Ainekset
1 kg pihlajanmarjoja
4 dl vettä
100 g hillosokeria 1 dl mehua kohti
Valmistusohje
Pese marjat ja irrota tertuista. keitä hiljalleen vedessä noin puoli tuntia. Siivilöi ja mittaa liemi takaisin kattilaan. Lisää hillosokeria 100 g jokaista mehudesilitraa kohti. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. sekoita varoen, sillä seos kuohuu helposti. Kuori vaahto ja purkita kuumiin tölkkeihin.
Vinkki
Pihlajanmarjahyytelön voit korvata sokeroidulla karpalososeella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

