Pähkinäiset karpalotoffeet
Vaaleat toffeepalat saavat mukavaa makulisää kuivatuista karpaloista ja suolapähkinöistä. Piparkakkumauste tekee niistä jouluisia.
Vaaleat toffeepalat saavat mukavaa makulisää kuivatuista karpaloista ja suolapähkinöistä. Kuva: Sanne KatainenPähkinäiset karpalotoffeet
16 palaa
Ainekset
- 1 prk (2 dl) vispikermaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl kuivattuja karpaloita pilkottuna
- ½ dl suolapähkinöitä rouhittuna
- 1 rkl voita
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl piparkakkumausteseosta
Valmistusohje
Mittaa kerma ja sokerit pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, ja keitä seosta 10–15 minuuttia välillä sekoitellen.
Testaa kinuskin rakenne tipauttamalla seosta kylmällä vedellä täytettyyn juomalasiin. Jos tippa jähmettyy palloksi, kinuski on valmista. Jos se leviää lasin pohjalle, jatka keittämistä.
Kun kinuski on valmista, sekoita joukkoon rouhitut karpalot ja pähkinät sekä voi, vaniljasokeri ja piparkakkumauste.
Kaada toffeeseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 15 x 15 cm). Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa levy paloiksi ja paketoi kauniisti lahjaksi.
Vinkki
Kostuta leivinpaperi vedellä ja pehmitä sitä rypistelemällä, niin paperilla on helpompi vuorata vuoka.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

