Notkuuko pakastimesi puolukoita? Tämä rukiinen puolukkapuuro sopii välipalaksi tai kevyeksi jälkiruuaksi

Puuron voi valmistaa myös karpaloista.
Raejuusto ja siemenet täydentävät rukiisen syyspuroannoksen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rukiinen syyspuuro

6 annosta

  • Ainekset
  • 3 keskikokoista omenaa
  • 4 dl puolukoita tai karpaloita
  • 1 l vettä
  • 6 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl ruisjauhoja
  • Tarjoiluun
  • paahdettua siemensekoitusta
  • raejuustoa tai maitoa

Valmistusohje

Pese omenat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kovakuoriset tuontiomenat kannattaa kuoria ennen raastamista. Laita omenaraaste ja marjat kattiaan. Lisää desi vettä ja soseuta ainekset sauvasekoittimella.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää kattilaan loppu vesi, suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja vispaa joukkoon ruisjauhot. Puuro saa hautua hiljalleen noin tunnin verran. Sekoita välillä kattilan pohjaa myöten.

Lisää puuroannoksen päälle siemensekoitusta sekä raejuustoa. Voit nauttia puuron myös maidon kanssa.