Notkuuko pakastimesi puolukoita? Tämä rukiinen puolukkapuuro sopii välipalaksi tai kevyeksi jälkiruuaksi
Puuron voi valmistaa myös karpaloista.
Rukiinen syyspuuro
6 annosta
- Ainekset
- 3 keskikokoista omenaa
- 4 dl puolukoita tai karpaloita
- 1 l vettä
- 6 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 3 dl ruisjauhoja
- Tarjoiluun
- paahdettua siemensekoitusta
- raejuustoa tai maitoa
Valmistusohje
Pese omenat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kovakuoriset tuontiomenat kannattaa kuoria ennen raastamista. Laita omenaraaste ja marjat kattiaan. Lisää desi vettä ja soseuta ainekset sauvasekoittimella.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää kattilaan loppu vesi, suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja vispaa joukkoon ruisjauhot. Puuro saa hautua hiljalleen noin tunnin verran. Sekoita välillä kattilan pohjaa myöten.
Lisää puuroannoksen päälle siemensekoitusta sekä raejuustoa. Voit nauttia puuron myös maidon kanssa.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Trendikäs hapattaminen tarjoaa elimistölle hyviä harjoitusvastustajia – asiantuntija antaa vinkin tuotteesta, jossa hyödyllisiä bakteereja on takuuvarmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Kahdeksanprosenttiset viinit tulossa vauhdilla ruokakauppoihin – näin paljon ne maksavat