Vadelmajuustokakku browniepohjalla
Vadelmajuustokakku on tällä kertaa tehty browniepohjalle, joka on tahmeaa ja sopii raikkaan vadelmajuustotäytteen kumppaniksi.
Kakku on juhlava ja täyteläinen, mutta raikas juustokakku. Browniepohja on ihanan tahmeaa ja vadelmatäyte raikasta. Kuva: Sanne KatainenVadelmajuustokakku browniepohjalla
12 palaa
Ainekset
Pohja
- 175 g voita
- 125 g tummaa leivontasuklaata
- 2 3/4dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 3/4 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 3/4 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- Täyte
- 400 g vadelmia
- 2 rkl vettä
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1/2 dl sokeria
- 5 dl vispikermaa
- 200 g vaniljatuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 dl sokeria
- 6–7 liivatelehteä
- 2 rkl vadelmamehua
Koristeeksi
vadelmia ja tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa. Sekoita suklaasulan joukkoon sokeri. Lisää kananmunat yksitellen samalla vispilällä sekoitellen.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat rypsiöljyllä.
Kaada taikina vuokaan.
Paista browniepohjaa 175-asteisessa uunissa 17–18 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Kiehauta vadelmat, vesi, sitruunamehu ja sokeri kattilassa. Painele vadelmat siivilän läpi, jolloin siemenet jäävät siivilään. Anna vadelmakastikkeen jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon vaniljatuorejuusto, vaniljasokeri, sokeri ja vadelmakastike.
Kuumenna vadelmamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuuman vadelmamehun joukkoon.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen vadelmatäytteen joukkoon.
Kaada vadelmatäyte browniepohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
Koristele hyytynyt kakku vadelmilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.
Kakku kannattaa hyydyttää suoraan tarjoiluastiaan, sillä se helpottaa kakun esille laittamista.
Ohje on Junior Master Chefin Otto Leskisen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
