Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Broilerifileerulla italialaisittain

Valkoviinissä keitetty fileerulla tarjotaan tonnikalakastikkeen kera.
Valkoviinissä keitetty fileerulla tarjotaan tonnikalakastikkeen kera.
Valkoviinissä keitetty fileerulla tarjotaan tonnikalakastikkeen kera. Kuva: Jaana Kankaanpää

Broilerifileerulla italialaisittain

6 annosta

Ainekset

  • 1 (noin 1 kg) broilerinfileerulla (verkkopaisti)
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 100 g fenkolia
  • ½ sitruunaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl neilikoita (kokonaisia)
  • 1 plo (7 ½ dl) kuivaa valkoviiniä

Kastike

  • 1 prk (200/150 g) tonnikalaa vedessä
  • 3–4 anjovista (+ 1 tl lientä)
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruuanvalmistusta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa kuorittu porkkana paloiksi, sipuli lohkoiksi ja fenkoli suikaleiksi. Nosta liha sopivan kokoiseen kattilaan. Lisää joukkoon kasvikset, sitruunaviipaleet, laakerinlehdet, suola ja neilikat. Kaada päälle valkoviini. Jos viini ei peitä lihaa, jatka vedellä.

Nosta kattila levylle ja keitä liha kypsäksi eli anna kypsyä poreilevassa mausteliemessä noin tunnin ajan (sisälämpötila 72 astetta). Nosta kattila sivuun ja anna lihan jäähtyä ja maustua liemessään.

Valuta tonnikala ja kumoa se monitoimikoneen kulhoon. Lisää mukaan anjovikset ja tilkka niiden maustelientä, muna, kaprikset, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna koneen käydä ja lisää öljy ohuena nauhana. Tarkista maku. Notkista kastiketta tarvittaessa tilkalla lihan keitinlientä.

Poista paistista verkko ja leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille. Lusikoi tonnikalakastiketta päälle ja tarjoa loput erillisestä astiasta. Koristele halutessasi kapriksilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa lisänä riisiä ja vihersalaattia tai tomaatti-munakoisovuokaa.