Bataatti-vuohenjuustokeitto

Samettinen bataattisosekeitto saa lisämakua appelsiinista ja vuohenjuustosta.
Samettinen bataattisosekeitto saa lisämakua appelsiinista ja vuohenjuustosta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Bataatti-vuohenjuustokeitto

6 annosta

Ainekset

  • 700 g bataattia
  • 200 g porkkanaa
  • 200 g perunaa (jauhoinen lajike)
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 appelsiini
  • 1–2 rkl timjamia silputtuna
  • noin ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa

Lisäksi

  • 3 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl vuohenjuustoa murusteltuna
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

Kuori bataatit, porkkanat ja perunat. Paloittele ne pienemmiksi. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa öljyssä. Lisää bataatit, porkkanat ja perunat, kuullota vielä hetki. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Soseuta kasvikset. Lisää hyvin pestyn appelsiinin raastettua kuorta 1–2 teelusikallista makusi mukaan sekä hedelmästä puristettu mehu. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan paloiteltu vuohenjuusto ja soseuta keitto kuohkeaksi. Tarkista maku.

Koristele keitto kurpitsansiemenillä, juustomuruilla ja timjamilla. Tarjoa lisäksi hyvää leipää.

Vinkki

Tee keitto jo tarjoilua edeltävänä päivänä, niin maut ehtivät syventyä jääkaapissa.