Helppo ja edullinen peltileipä valmistuu vaivatta
Peltileipä on helppo valmistaa nimensä mukaisesti suoraan pellille.Aluksi kaurahiutaleet saavat turvota hetken nesteessä. Sitten vain sekoitetaan kaikki ainekset ja taikina taputellaan kohoamaan uunipannulle leivinpaperin päälle. Kohonnut taikina voidellaan tai paremminkin taputellaan pullasudilla siirappimaitoa pintaan.
Siirappimaito tekee pinnasta hiukan tahmean, mihin siemenet tarttuvat. Pinnan voi kevyesti leikata ruuduiksi ennen paistoa. Sipaisu levitettä pintaan tekee lämpimäisestä suussa sulavan herkun.
Peltileipä
24 palaa
- Ainekset
- 5 dl maitoa
- 1 pala (50 g) hiivaa
- 4 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl siirappia
- ½ rkl suolaa
- 50 g voita
- 8 dl vehnäjauhoja
- Voiteluun
- ½ dl maitoa
- 1 rkl siirappia
- Pinnalle
- kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, siirappi ja suola. Anna hiutaleiden turvota noin 15 minuuttia.
Lisää sulatettu voi sekä jauhot. Alusta taikinaksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle tai pellille. Peitä liinalla. Anna kohota 30 - 40 minuuttia.
Leikkaa pintaan annospalaruudut taikinapyörällä tai veitsellä. Sivele leivän pinta maito-siirappiseoksella. Ripottele pinnalle molempia siemeniä tai pelkästään kurpitsan tai auringonkukan. Töki siemeniä hiukan taikinaan.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä liinan alla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

