Näin jauhelihakastikkeesta tulee vähän parempi
Tuula Kukkola-Räinä on hakenut Emännän jauhelihakastikkeeseen inspiraatiota Italiasta.4–6 hengelle
(hinta 9,94 euroa eli alle 2,50 euroa/hlö)
- Ainekset
- 400 g naudan jauhelihaa (rasvaa <10%)
- 75 g palvinautaa
- ½ valkosipulia
- 2 keskikokoista porkkanaa
- 2 varsisellerin vartta
- 1 iso sipuli
- ruokaöljyä paistamiseen
- 1 dl punaviiniä
- 400 g tomaattimurskaa
- 3 dl vettä
- 1 tl valkopippuria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kuivattua timjamia ja/tai oreganoa
- mustapippuria maun mukaan
- (1 rkl vehnäjauhoja)
Valmistusohje
Pese, kuori ja kuutioi kasvikset, murskaa valkosipuli.
Kuutioi palvinauta.
Ruskista jauheliha ja mausta se valkopippurilla ja suolalla.
Kuullota kasviksia ja palvinautaa öljyssä noin viisi minuuttia. Lisää punaviini ja anna kiehahtaa hetki.
Sekoita jauheliha ja kasvis-viiniseos. Lisää tomaattimurska ja vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Voit suurustaa kastikkeen halutessa vehnäjauhoilla.
Tarjoa spagetin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

