Jäniksenfileet ja kermainen kastike

Jäniksenfileet ja kermainen kastike
4 annosta
Ainekset
- 2–4 jäniksenfileetä
- 1 rkl voita
- ½ rkl ruokaöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Kastike
- 4 dl pannun huuhdelientä
- 2 rkl mustaherukka- tai pihlajanmarjahyytelöä
- ½–1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 dl ruokakermaa
- 2–3 rkl vaaleaa suurustetta (esim. Maizena)
Valmistusohje
Kun paloittelet jäniksen patalihoiksi, ota fileet talteen herkutteluhetkeä varten.
Poista fileistä kalvot päältä. Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Nosta kaksi fileetä pannulle ja ruskista käännellen, kunnes ne ovat kauttaaltaan saaneet hyvän ruskistuspinnan. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Työnnä ohuimpaan fileeseen paistolämpömittari ja nosta fileet uunivuokaan.
Kiehauta pannulla vettä ja kaada se siivilän läpi kattilaan. Paista loput fileet ensimmäisten tavoin.
Nosta lihat 100-asteiseen uuniin, kunnes mittari näyttää 57 astetta. Ota vuoka uunista ja peitä kevyesti foliolla. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
Kiehauta kattilaan keräämäsi pannun huuhdeliemi. Lisää hyytelö, mausteet ja kerma. Kiehauta ja suurusta sopivan sakeaksi vaalealla suurusteella pakkauksen ohjeen mukaan.
Vinkki: Lihan tarve riippuu muun ruuan määrästä. Jos tarjolla on runsaat lisukkeet, niin yhden aikuisen jäniksen fileistä, eli kahdesta fileestä, riittää pääruoka-aterialla neljälle hengelle. Pienempiä nuoren jäniksen fileitä voidaan tarvita yksi per ruokailija.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Parsakaalisosekeitto
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Paraisten piparkakut
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Mummon lihapullat