Jäniksenfileet ja kermainen kastike

Aikuisesta jäniksestä kannattaa irrottaa fileet ja kypsentää ne erikseen. Lopusta ruhosta riittää vielä mainiosti pataruokaan. Jos aterialla on tarjolla runsaat lisukkeet pääruuan kanssa, sekä mahdollisesti myös alkupala ja jälkiruoka, niin yhdestä jäniksenfileestä riittää syötävää kahdelle ruokailijalle.
Nyrkkisääntö riistan kokolihalle on, että se jätetään joko roseeksi tai reilusti ylikypsennetään. Sisältä 57-asteiseksi kypsennetty jäniksenfilee on ihanan mehevää ja vahvasti riistan makuista.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jäniksenfileet ja kermainen kastike

4 annosta

Ainekset

  • 2–4 jäniksenfileetä
  • 1 rkl voita
  • ½ rkl ruokaöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • Kastike
  • 4 dl pannun huuhdelientä
  • 2 rkl mustaherukka- tai pihlajanmarjahyytelöä
  • ½–1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 dl ruokakermaa
  • 2–3 rkl vaaleaa suurustetta (esim. Maizena)

Valmistusohje

Kun paloittelet jäniksen patalihoiksi, ota fileet talteen herkutteluhetkeä varten.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Poista fileistä kalvot päältä. Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Nosta kaksi fileetä pannulle ja ruskista käännellen, kunnes ne ovat kauttaaltaan saaneet hyvän ruskistuspinnan. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Työnnä ohuimpaan fileeseen paistolämpömittari ja nosta fileet uunivuokaan.

Kiehauta pannulla vettä ja kaada se siivilän läpi kattilaan. Paista loput fileet ensimmäisten tavoin.

Nosta lihat 100-asteiseen uuniin, kunnes mittari näyttää 57 astetta. Ota vuoka uunista ja peitä kevyesti foliolla. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia.

Kiehauta kattilaan keräämäsi pannun huuhdeliemi. Lisää hyytelö, mausteet ja kerma. Kiehauta ja suurusta sopivan sakeaksi vaalealla suurusteella pakkauksen ohjeen mukaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki: Lihan tarve riippuu muun ruuan määrästä. Jos tarjolla on runsaat lisukkeet, niin yhden aikuisen jäniksen fileistä, eli kahdesta fileestä, riittää pääruoka-aterialla neljälle hengelle. Pienempiä nuoren jäniksen fileitä voidaan tarvita yksi per ruokailija.