Broileripata talvisilla mausteilla
Tätianiksella ja kanelilla maustettu mantelinen broileripata on mukavasti talvisen makuinen pääruoka.Rusinat ja mantelit tuovat oman lisänsä padan makumaailmaan. Valitse tähän ruokaan maustamattomia broilerin paloja.
Mikäli käytät rintafileitä, niin leikkaa ne ensin pienemmiksi paloiksi. Palat saavat olla kuitenkin reilun kokoisia.
Padan lisukkeena maistuu keitetyt ohrahelmet tai riisi. Toki perunat ovat myös yksi vaihtoehto.
Broileri-mantelipata
5 annosta
- Ainekset
- 2 rasiaa (à 330 g) broilerin isoja suikaleita, naturel
- 3 rkl voita
- 1 (130 g) iso sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ tl kanelia tai
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
- ½ tl juustokuminaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl suolaa
- 1 ½ rkl juoksevaa hunajaa tai siirappia
- 1 (160 g) omena
- 2 d ruokakermaa
- 1 dl kuorittuja manteleita
- 3 rkl rusinoita
- 1 dl vettä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- Pinnalle
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Kuumenna voi uuninkestävässä padassa ja ruskista lihapalat kahdessa erässä. Alenna hieman lämpötilaa ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit, paista hetki sekoitellen.
Sekoita joukkoon mausteet ja hunaja. Varo, etteivät mausteet pala.
Kuutioi omena ja lisää pataan loppujen ainesten kanssa. Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää pataan. Laita kansi tai folio tiukasti padan päälle ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa lisänä riisiä tai ohraa.
Vinkki: Voit valmistaa padan myös liedellä kannellisessa paistokasarissa. Valmista muuten samoin kuin uunissa, mutta lisää omenakuutiot joukkoon vasta 15 minuutin kypsennyksen jälkeen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

