Herkulliset tahnat ovat helppoja valmistaa ‒ mausta ne keväisillä villiyrteillä
Yksinkertaiset, villiyrteillä höystetyt tahnat pyöräyttää nopeasti. Maukkaita tahnoja voi käyttää vaikka voileipien päällysteenä.
Kevään villiyrtit raikastavat kylmäsavulohesta ja ranskankermasta tehtyä levitettä. Kuva: Vesa-Matti VääräKylmäsavulohi-vuohenputkitahna
(8 voileivälle)
Ainekset
- 100 g kylmäsavulohta
- 1 pieni sipuli
- 2 kourallista vuohenputken lehtiä
- muutama tillinoksa
- 150 g ranskankermaa
- 1 tl sitruunamehua
- 0,25 tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Hienonna kylmäsavulohi. Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele ja revi pieniksi vuohenputken lehdet. Silppua tilli.
Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi ja anna makujen tasoittua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Nokkos-parsatahna
(6 voileivälle)
Ainekset
- reilu kourallinen nuoria nokkosenlehtiä
- 4–5 vihreän parsan vartta
- 2 keitettyä kananmunaa
- 150 g ranskankermaa
- 1 tl sitruunamehua
- 0,5 tl suolaa
Valmistusohje
Huuhtele nokkosenlehdet ja ryöppää ne. Valuta ryöpätyt nokkoset ja hienonna ne mahdollisimman pieneksi silpuksi.
Kuori parsat, leikkaa pois kannan puumainen osa ja pilko varret noin puolen sentin viipaleiksi. Kiehauta noin puolen minuutin ajan, kaada vesi pois ja jäähdytä.
Kuori ja hienonna kananmunat.
Sekoita kaikki ainekset tahnaksi. Tarkista maku. Voit tarjota tahnan saman tien, mutta se myös säilyy jääkaapissa pari päivää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

