Välimeren kaali-makkarakeitto

Arkinen peruna yhdistää monia kansainvälisiä keittoja, myös tätä välimerellistä kaali-chorizokeittoa. Kiehuessaan jauhoinen peruna hajoaa keiton joukkoon tehden siitä samettimaisen pehmeää.
Kaali-makkarakeittoon on käytetty mausteista chorizo-lenkkiä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Välimeren kaali-makkarakeitto

6 annosta

Ainekset

  • 5–6 jauhoista perunaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 isoa sipulia
  • 3 rkl voi-kasviöljyseosta
  • 1 1/2 l vettä
  • 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
  • 2 laakerinlehteä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • (suolaa)
  • 100 g lehtikaalia
  • 200 g chorizo-lenkkimakkaraa

Valmistusohje

Kuori ja pilko perunat sekä sipulit. Sulata rasva kattilassa, kuullota valkosipuli ja sipulikuutiot. Lisää perunat, vesi sekä liemikuutiot ja laakerinlehdet. Kypsennä hiljalleen kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ota laakerilehdet pois ja soseuta keitto. Mausta pippurilla ja paprikajauheella.

Suikaloi lehtikaali ja pyöräytä pannulla voisulassa. Jos kaali on kovalehtistä, kiehauta suikaleet nopeasti. Kuutioi makkara ja kypsennä pannulla. Lisää kaali ja makkarakuutiot sosekeittoon.