Tuoretomaattiketsuppi
Tuoreista tomaateista itse tehdyn ketsupin makeutta ja mausteisuutta sekä suolan määrää voit säätää oman tai lasten makuun sopivaksi.Tuoretomaattiketsuppi
7 dl ketsuppia
Ainekset
- 500 g kypsiä tomaatteja
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- pala (35 g) juuriselleriä
- 2 rkl öljyä
- 1 dl vettä
- ½ dl tomaattipyreetä
- 3 rkl fariinisokeria
- 1½ rkl punaviinietikkaa
- ¾ tl valkopippuria
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl suolaa
- ripaus kanelia ja neilikkaa
Valmistusohje
Huuhtele tomaatit. Poista kannat ja leikkaa tomaatit kuutioiksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori selleri ja raasta se karkealla terällä. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Älä ruskista.
Lisää joukkoon vesi, tomaattipyree, sokeri, etikka ja mausteet. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
Soseuta ketsuppi sileäksi sauvasekoittajalla ja tarkista maku.
Purkita ketsuppi puhtaisiin isosuiseen lasipulloon tai -purkkiin. Sulje ja anna jäähtyä. Tuoretomaattiketsuppi säilyy jääkaapissa noin viikon.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

