Täytetyt punajuuriohukaiset
Punajuurimehu värjää ohukaiset kauniin punaisiksi. Kun täytteeseen tulee vielä etikkapunajuuria ja jauhelihaa, herkku on täydellinen.
Jos pitää lindströminpihveistä, tykästyy taatusti myös jauelihatäytteisiin punajuurilettuihin. Kuva: Sanne KatainenTäytetyt punajuuriohukaiset
10 kpl
Ainekset
Taikina
- 2 kananmunaa
- 3 dl täysmaitoa
- 2 dl punatäysjuurimehua
- 2 ½–3 dl hiivaleipäjauhoja
- 3 rkl voita sulatettuna
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Paistamiseen
- voita
Täyte
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 rkl voita tai rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 200 g etikkapunajuuria
- 1 rs (150 g) piparjuurituorejuustoa
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl timjamia silputtuna
Päälle
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Riko munat kulhoon, vatkaa muut aineet joukkoon. Anna taikina turvota vähintään puoli tuntia. Paista taikinasta paistinpannulla rasvassa isoja ohukaisia (Ø 20 cm).
Tee täyte. Ruskista jauheliha rasvassa paistinpannussa murumaiseksi. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne pannulle ja kääntele muutaman minuutin ajan. Valuta punajuuret, kuutioi ne ja lisää jauhelihaseokseen. Lusikoi joukkoon tuorejuusto ja sekoita, kunnes juusto on liuennut.
Jaa täyte ohukaisille, kääri rulliksi ja nosta uunivuokaan. Ripottele ohukaisten päälle juustoraaste ja kuumenna 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoa lisänä vihreää salaattia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
