Marinoidut oliivit
Sekä mustat että vihreät oliivit on säilötty öljyyn, veteen tai suolaliemeen kuukausiksi. Oliiveja myydään erilaisissa marinadeissa, mutta ne voi marinoida myös itse.Marinoidut oliivit
10 annosta
Ainekset
- 500 g oliiveja (vihreitä ja mustia)
- 1 iso valkosipulinkynsi
- 2 rosmariinin oksaa
- sitruunaviipaleita
Marinadi
- 1 dl omenatäysmehua
- 1/2 dl sitruunamehua
- 2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
- 3 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
Valmistusohje
Sekoita marinadin aineet kattilassa. Viipaloi valkosipuli. Kaada kuumennettu liemi oliivien ja viipaloidun valkosipulin päälle. Työnnä pari rosmariinin oksaa ja sitruunaviipaleita purkkiin. Anna maustua kylmässä yön yli.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


