Jaffa-rosetit
Paras kypsennyslämpötila roseteille on 160–180 astetta. Käytä keittämiseen sataprosenttista rasvaa, kuten ruokaöljyä, paistinrasvaa tai kookosrasvaa.Jaffa-rosetit
20—25 rosettia
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 2 dl appelsiinivirvoitusjuomaa (esim. Jaffaa)
- 2 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen
- noin 5 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, limsa ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota.
Kuumenna öljy padassa. Käytä pienehköä pataa tai kattilaa, sillä rosetit paistetaan yksi kerrallaan.
Voit aloittaa paistamisen, kun öljy on kuumaa (160–180-asteista). Varaa padan viereen talouspaperilla peitetty tarjotin.
Kuumenna rosettirauta kastamalla se ensin kuumaan rasvaan. Valuta ylimääräinen rasva pataan. Kasta rauta taikinaan yläreunaan saakka. Varo kastamasta raudan yläosaa taikinaan, sillä rosetin irrottaminen on silloin vaikeaa. Upota taikinaan kastettu rauta heti öljyyn. Kun rosetti on vaaleanruskea, nosta rosetti talouspaperin päälle.
Kuumenna rauta uudelleen öljyssä ja kasta taikinassa. Jatka paistamista, kunnes taikina on käytetty.
Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria. Nauti siman kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

