Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tomaattipasta

Tomaattikastike kannattaa sekoittaa pinnaltaan uurteisiin pastalaatuihin, joihin se tarttuu paremmin kuin sileisiin pastoihin.
1990-luvulla kauppoihin ilmestyi monia muitakin pastalaatuja kuin 1800-luvulta saakka suomalaisille tuttu makaroni.
1990-luvulla kauppoihin ilmestyi monia muitakin pastalaatuja kuin 1800-luvulta saakka suomalaisille tuttu makaroni. 

Tomaattipasta

3–4 annosta

Ainekset

  • 400 g pastaa, esimerkiksi penneä

Kastike

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 rkl vihreää pestoa
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • mustapippuria

Pinnalle

  • pilkottuja kirsikkatomaatteja
  • raastettua parmesaania

Valmistusohje

Kuori valkosipulinkynnet ja laita kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen. Pyöräytä sileäksi tahnaksi. Keitä pasta runsaassa suolavedessä. Kun valutat pastan, jätä pohjalle hiukan nestettä, jotta kastike sekoittuu pastaan tasaisesti. Lisää kastike ja pilkotut tomaatit. Raasta pinnalle parmesaania.