Tomaattipasta
Tomaattikastike kannattaa sekoittaa pinnaltaan uurteisiin pastalaatuihin, joihin se tarttuu paremmin kuin sileisiin pastoihin.

1990-luvulla kauppoihin ilmestyi monia muitakin pastalaatuja kuin 1800-luvulta saakka suomalaisille tuttu makaroni.
Tomaattipasta
3–4 annosta
Ainekset
- 400 g pastaa, esimerkiksi penneä
Kastike
- 2 valkosipulinkynttä
- 150 g aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna
- 1 ½ dl maitoa
- 2 rkl vihreää pestoa
- 2 rkl tomaattisosetta
- mustapippuria
Pinnalle
- pilkottuja kirsikkatomaatteja
- raastettua parmesaania
Valmistusohje
Kuori valkosipulinkynnet ja laita kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen. Pyöräytä sileäksi tahnaksi. Keitä pasta runsaassa suolavedessä. Kun valutat pastan, jätä pohjalle hiukan nestettä, jotta kastike sekoittuu pastaan tasaisesti. Lisää kastike ja pilkotut tomaatit. Raasta pinnalle parmesaania.
Osaston luetuimmat
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Lisää elinvuosia täysjyvällä? Moni suomalainen arvioi terveysvaikutukset alakanttiin
- Tunnistatko itsessäsi axgaanin piirteitä? Jos sinulle maistuu perinteinen pannukakku, saatat olla yksi heistä
- Suomessa viljelty humala päätyi uuteen olueen – valmistajalta kunnianosoitus pientuottajille
- Rapeapintaiset kasvispihvit juuriselleristä
- Aarre | Vitamiinipommi tyrnistä syntyy upea kiisseli ‒ mascarponevaahto kruunaa kokonaisuuden
- Suomalaisyritys kehitti perinteiselle voille haastajan – tällainen on vegevoi