Uunilohi ja juurekset paistopussissa
Kun lohi pannaan samaan paistopussiin juuresten kanssa, ruoka kypsyy meheväksi ja uuni pysyy puhtaana.Uunilohi ja juurekset paistopussissa
4 annosta
Ainekset
- 600–800 g lohifileetä
- noin 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- noin 1 kg juureksia ja muita kasviksia sesongin ja maun mukaan (esimerkiksi sipulia, valkosipulia, porkkanaa, lanttua, naurista, palsternakkaa ja perunaa)
- 3 rkl karkeaa sinappia
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- ¾ tl suolaa
Päälle
- 100 g tuorejuustoa (esimerkiksi ruohosipuli, yrtti tai tsatsiki)
- muutama rucolanlehti
Valmistusohje
Ota lohi huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuaksi valmistamista. Kuivaa pinta talouspaperilla. Mausta kala suolalla ja valkopippurilla.
Kuori juurekset ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Sekoita sinappiin öljy, soijakastike ja suola. Kääntele mausteseos kasvisten joukkoon, kumoa kasvikset paistopussiin ja levitä ne litteäksi pediksi. Nosta päälle lohifilee nahkapuoli ylöspäin, sulje pussi ja leikkaa pussiin höyryaukko pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Leikkaa pussi auki saksilla, ota keittiöpihdeillä hyvä ote lohen nahasta ja rullaa tai vedä se irti. Kypsänä nahka irtoaa vaivattomasti. Lisää kalan pinnalle tuorejuustonokareita ja rucolanlehtiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

