Sitruunainen uunibroileri
Kokonainen broileri on näyttävä ilmestys ruokapöydässä. Liha on kypsää, kun ulos valuva neste on kirkasta.Sitruunainen uunibroileri
4 annosta
Ainekset
- 1 (noin 1 kg) broileri
- 1 sitruuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Maustevoi
- 50 g voita
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- ½ dl timjamia silputtuna
- ½ dl basilikaa hienonnettuna
- 2 tl sitruunankuoriraastetta
- 1 tl mustapippuri
- ½ tl suolaa
Lisäksi
- paistinarua
- 1 punasipuli
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
Valmistusohje
Kuivaa sulanut broileri talouspaperilla sekä ulkoa että sisäpuolelta.
Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja purista mehua broilerin pintaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Työnnä sitruunalohkot vatsaonteloon.
Sekoita muut ainekset huoneenlämpöiseen voihin. Työnnä sormet rintafileiden ja nahan väliin nahkaa rikkomatta. Ota maustevoita sormiin ja levitä sitä nahan ja lihan väliin. Työnnä loput voista linnun vatsaan.
Sido lintu napakasti paistinarulla ja nosta se uunivuokaan. Pilko halutessasi vuokaan sipulia, valkosipulia ja sitruunaa.
Pane vuoka 225-asteiseen uuniin 10 minuutiksi. Laske lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista noin tunti.
Broileri on kypsä, kun lihan sisälämpötila on 72 astetta. Voit kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla: työnnä tikku uunikanan reisitaipeeseen. Liha on kypsää, kun ulos valuva neste on kirkasta.
Tarjoa lisänä keitettyä riisiä tai pastaa ja salaattia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


