Näin valmistat kalamakaronilaatikon helposti – makaroneja ei tarvitse keittää
Purkkikalatuotteet ovat helppokäyttöisiä, mutta laatikon voi valmistaa myös savukalasta. Esimerkiksi savusilakoista valmistuu herkullinen kalalaatikko.Helppo kalamakaronilaatikko
5 annosta
- Ainekset
- 1 sipuli
- 4 dl makaronia
- 2 prk (à 115 g) luonnonkalasäilykettä (esim. Luonnonkalaa, särkeä tai savumuikkuja öljyssä)
- ½ tl mustapippuria
- 8 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- (1/2 tl suolaa)
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Hienonna sipuli. Kumoa keittämättömät makaronit tilavaan uunivuokaan. Lisää sipulit, hienonnettu luonnonkalasäilyke öljyineen sekä mustapippuri. Sekoita maitoon kananmunat ja tarvittaessa suolaa. Lisää munamaito vuokaan.
Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin 30 minuutiksi. Sekoita alussa pari kertaa, jotta makaronit kypsyvät tasaisesti. Lisää päälle juustoraaste ja jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia. Älä sekoita enää.
Vinkki: Kotimaisia luonnonkalasäilykkeitä löytyy kaupoista monenlaisia. Niissä on yleensä suolaa, joten ole varovainen ruoan muun suolan kanssa. Halutessasi voit korvata luonnonkalasäilykkeen tonnikalalla tai millä tahansa savukalalla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


