Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Muhkeat pannukakut paistuvat rapeareunaisiksi pannulla – nappaa resepti talteen

Amerikkalaistyyliset pannarit ovat paksuja, ohukaispannulla paistettuja ohukaisia.
Muhkeat pannukakut pensasmustikoiden tai mustikoiden ja vaahterasiirapin kera muistuttavat amerikkalaista aamupalaa.
Muhkeat pannukakut pensasmustikoiden tai mustikoiden ja vaahterasiirapin kera muistuttavat amerikkalaista aamupalaa. Kuva: Kari Salonen

Ohukaispannulla paistettavat, paksut pannukakut saavat kypsyä hiljalleen, jotta ne kypsyvät myös sisältä.

Muhkeat pannukakut

20–25 pientä pannukakkua

  • Ainekset
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 muna
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl voita
  • Paistamiseen
  • voita
  • Tarjoiluun
  • vaahterasiirappia tai hunajaa
  • pensamustikoita tai pakastemarjoja

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa muna, kermaviili, maito ja sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet niiden joukkoon. Anna taikinan turvota mielellään noin tunti ennen paistamista. Voit halutessasi tehdä taikinan jo edellisenä iltana. Säilytä taikina jääkaapissa peitettynä.

Paista pannulla keskilämmöllä voissa haluamasi kokoisia, paksuhkoja lettusia.

Tarjoa mustikoiden ja vaahterasiirapin kanssa. Tuoreita pensasmustikoita on myynnissä läpi vuoden. Pakastemustikat sopivat yhtä hyvin lisukkeeksi.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.