Kurpitsapiirakka

Kurpitsapiirakka yhdessä makeiden porkkanasuikaleiden kanssa on ilo silmälle ja suulle.
Kurpitsapiirakka yhdessä makeiden porkkanasuikaleiden kanssa on ilo silmälle ja suulle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kurpitsapiirakka

12–16 annosta

Ainekset

  • noin 1 1/2 kg kurpitsaa

Pohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 1/2 dl spelttivehnäjauhoja
  • 1/2 rkl leivinjauhetta

Täyte

  • 5 dl kurpitsasosetta
  • 1 rkl inkivääriraastetta
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • (1 tähtianis)
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl perunajauhoja

Koristeeksi

  • 1 keskikokoinen porkkana
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vettä

Valmistusohje

Halkaise kurpitsa neljään osaan. Poista siemenet esimerkiksi isolla lusikalla. Nosta kurpitsalohkot uunipellille. Kypsennä noin 200 asteessa 45 minuuttia tai kunnes malto on pehmeää. Kaavi malto irti kuoresta ja soseuta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Sekoita kattilassa kurpitsasose, sokeri ja mausteet. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Sekoita välillä, jotta sose ei räisky. Jäähdytä sose ja sekoita joukkoon perunajauhot. Mikäli käytit tähtianista, niin ota se pois jäähtyneestä soseesta.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.

Kuori ja vedä perunankuorimaveitsellä porkkana suikaleiksi. Keitä pari minuuttia sokerilla maustetussa vesitilkassa. Jäähdytä suikaleet, valuta ja nosta kekomaiseksi koristeeksi piirakan päälle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki

Pakasta ylimääräinen kurpitsasose.