Keskustan Anne Kalmari Helsingin yliopiston ravintoloiden naudanlihapäätöksestä: "Täysin epäjohdonmukainen"
Kalmarin mielestä naudanlihapäätöksessä on todellisuudessa kyse ideologisesta ratkaisusta.
Anne Kalmarin mukaan päätöksen todennäköinen seuraus on se, että pääosin kotimaisen naudanlihan korvaa pääosin ulkomainen tuontiruoka. Kuva: Kari SalonenKeskustan kansanedustaja, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari pitää Helsingin yliopistolla ravintolatoimintaa pyörittävän UniCafen päätöstä lopettaa naudanlihan tarjoaminen ravintoloissaan käsittämättömänä ja kestämättömänä.
Kalmarin mukaan päätöksen todennäköinen seuraus on se, että pääosin kotimaisen naudanlihan korvaa pääosin ulkomainen tuontiruoka. Hän pohtii kannanotossaan, miten tämä vähentää päästöjä.
"On syytä muistaa, että kotimaisessa naudanlihantuotannossa ei käytetä soijaa tai palmuöjyä, joiden tuotanto uhkaa sademetsiä. Sen sijaan naudat huolehtivat kulttuurimaisemista ja monimuotoisuudesta laiduntamalla", Kalmari huomauttaa tiedotteessa.
Kansanedustaja nostaa esiin myös sen, että uhanalaisista lajeista lähes kolmannes sijaitsee perinnebiotoopeilla.
"Päätös on täysin epäjohdonmukainen myös siitä näkökulmasta, että Helsingin yliopisto kuitenkin tuottaa niin naudanlihaa kuin maitoa sekä kouluttaa alan asiantuntijoita", hän jyrähtää.
Kalmarin mielestä naudanlihapäätöksessä on todellisuudessa kyse ideologisesta ratkaisusta.
"On kestämätöntä, että ”kasvismafia” yrittää ilmastonmuutoksen varjolla viedä toisilta ihmisiltä oikeuden syödä, mitä itse haluavat", hän sanoo.
Lue lisää:
Helsingin yliopiston UniCafe lopettaa naudanlihan tarjoamisen ravintoloissaan
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
