Sihisevä mausteöljy kruunaa tämän ruoan – munuaissuikaleet saavat innoituksen Aasiasta
Kokeile munuaisia hiukan uudella tavalla. Suikaloi, keitä ja mausta aasialaisittain. Tarjoa alkupalana tai pääruoan osana.
Aasiahenkiset munuaissuikaleet ovat saaneet innoituksensa Kiinasta, jossa kokataan monipuolisia sisäelinruokia. Kuva: Sanne KatainenPossunmunuaiset kypsennetään poikkeuksellisesti suikaleina, ja ne saavat päälleen Aasiasta tuttuja mausteisia makuja. Ruoka sopii vaikkapa alkupalaksi neljälle tai pääruoan yhdeksi osaksi. Suikaleet liemineen sopivat myös nuudeleiden kaveriksi.
Aasiahenkiset munuaissuikaleet
4 annosta
- Ainekset
- 2 porsaanmunuaista
- 2 dl valkoviiniä
- ½ tl suolaa
- ⅓ tl mustapippuria
- ½ dl vähäsuolaista soijakastiketta
- ½ dl makeaa chilikastiketta
- 2 kevätsipulia
- 1 punainen chili
- 1 vihreä chili
- ½ dl rypsiöljyä
- Lisäksi
- seesaminsiemeniä
- korianteria
Valmistusohje
Liota munuaisia muutama tunti. Laita munuaiset pöydälle lappeelleen ja leikkaa vaakatasossa kahteen osaan. Poista valkea sisäosa leikkaamalla veitsellä lappeellaan. Leikkaa jäljelle jäänyt munuainen ohuiksi suikaleiksi ja siirrä kulhoon. Lisää joukkoon valkoviini, suola ja pippuri. Anna maustua noin 10 minuuttia. Huuhtele hyvin.
Kiehauta kattilassa vettä ja nosta joukkoon suikaleet. Keitä noin 5 minuuttia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
Valuta suikaleet ja siirrä kulhoon. Kuumenna öljy kattilassa lähes höyryäväksi ja kumoa kuumana munuaissuikaleiden päälle. Lisää soijakastike, makea chilikastike sekä hienonnetut kevätsipulit ja chilit. Kääntele sekaisin. Viimeistele seesaminsiemenillä sekä korianterilla. Tarjoa heti.
Vinkki: Keittoveteen ei tarvitse lisätä suolaa, koska soijakastikkeesta tulee ruokaan riittävästi suolaa. Voit käyttää ruokaan myös karitsanmunuaisia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
