Uusi jättitapahtuma kokoaa ruoan ystävät yhteen – yksi vetonauloista airfryerin SM-kisat
Ruoka 2024 -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21. huhtikuuta.Helsingissä järjestetään huhtikuussa uusi suurtapahtuma, joka keskittyy ruokaan ja juomaan. Tapahtumassa esillä on viisi teemaa, joissa esitellään ruokakulttuuria niin kotona, ulkona kuin matkoillakin.
Ensimmäinen teemoista on ”syödään kotona”. Tällä alueella keskitytään ruoanlaittoon kotona. Esillä on keittiöratkaisuja, tarvikkeita sekä ruokaa.
Toisena teemana on ulkona syöminen sekä ruokamatkailu. Tämän teeman alla esittäytyvät muun muassa ravintolat sekä ruokamatkailun toimijat.
Kolmas teema on nautiskelu, jossa keskitytään juomiin. Tätä varten rakennetaan oma alueensa. Tapahtuman tiedotteen mukaan kävijät voivat liikkua halleissa 3, 4 ja 5 vapaasti oman lasin kanssa maistelemassa ja tutustumassa esillä olevaan juomatarjontaan.
Neljännessä teemassa esitellään kauppoja ja palveluita.
Viimeinen teema käsittää artesaani- ja käsityöläiskylän. Tämän teeman alla kävijät pääsevät tutustumaan innovatiivisiin tekijöihin.
Messuilla jaetaan suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinto, jonka tarkoituksena on nostaa esille uusia ideoita sekä kannustaa alan toimijoita kehittämään kuluttajien arkea ja juhlistaa helpottavia ratkaisuja. Palkinnon suuruus on 10 000 eroa ja sen lahjoittaa Suomen messusäätiö.
Tapahtumaan liittyy erilaisia keskusteluja ja esityksiä, joissa käydään esimerkiksi tulevaisuuden ruokaa sekä miten ilmasta tehdään alkoholia ja ruokaa. Paneelikeskustelussa aloitetaan vuosittain toistuva keskustelua siitä, kuka päättää, mitä Suomi syö.
Näytöskeittiössä tapahtuu kolmen päivän aikana myös paljon – yhtenä mielenkiintoisena nostona airfryerin SM-kisat.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







