Mansikkainen lettukakku

Mansikkasalsalla ja vaniljakermavaahdolla höystetty lettukakku on kuin kesäyön unelma.
Mansikkasalsalla ja vaniljakermavaahdolla höystetty lettukakku on kuin kesäyön unelma.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mansikkainen lettukakku

8–10 annosta

Ainekset

  • 2 munaa
  • 5 dl täysmaitoa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 50 g voita sulatettuna

Paistamiseen

  • voita

Mansikkasalsa

  • 2 litraa mansikoita
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 2 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • sitruunankuorisuikaleita

Lisukkeeksi

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa

Valmistusohje

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet ja anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Pilko salsaan mansikat lohkoiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna salsan maustua lettujen paistamisen ajan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista taikinasta isoja lettuja. Kokoa kakuksi lusikoimalla lettujen väliin mansikkasalsaa ja lopuksi reilu keko päälle. Vatkaa kerma ja sekoita vaniljarahkan kanssa. Laita kakun päälle osa ja tarjoa loput kakun lisäkkeenä. Koristele kakku vielä sitruunankuorisuikaleilla.