Kantarellipannu
Kantarellipannussa sienet pannaan kuumalle pannuille, jolloin ne ruskistuvat, eivätkä nesteet valu pannulle. Näin sieniin saadaan erilaista purutuntumaa ja herkullista paistopintaa. Pannu saa makua myös palvikinkusta ja chilihiutaleista.Kantarellipannu
2 annosta
Ainekset
- ½ l kantarelleja eli keltavahveroita
- noin 150 g ylikypsää saunapalvikinkkua palana
- 2 lehtikaalinlehteä
- 10 kirsikkatomaattia
- (1–2 tl voita)
- ½ tl chilihiutaleita
- ¼ tl valkopippuria
Valmistusohje
Puhdista sienet ja paloittele isot tarvittaessa. Kuutioi kinkku. Poista lehtikaaleista lehtiruodit ja paloittele pehmeät osat. Huuhtele ja puolita tomaatit.
Kuumenna pannu ja nosta kinkut pannulle. Jos kinkussa ei ole lainkaan rasvaa, voit tarvittaessa lisästä pannulle voita ennen kinkkujen lisäämistä. Kun kinkut ovat saaneet hiukan väriä, lisää joukkoon kantarellit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sienet ovat saaneet hiukan väriä.
Lisää lehtikaalit, tomaatit ja mausteet. Kuumenna sekoitellen. Tarjoa heti.
Vinkki: Voit käyttää kantarellien sijaan joko tuoreita tai kuivattuja ja liotettuja suppilovahveroita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

