Lampaankääpänugetit
Lampaankääpä on tuttu pihvisieni, josta voi mainosti valmistaa myös herkullisia nugetteja. Pankokorppujauho tekee nugettien leivityksen erityisen rapeaksi ja herkulliseksi. Nugetteja voi kokeilla myös pakastetuista lampaankäävistä.
Lampaankääpänugetit ovat sisältä hauskasti keltaisia, koska lampaankääpä muuttuu kuumennettaessa keltaiseksi. Kuva: Sanne KatainenLampaankääpänugetit
4 annosta
Ainekset
- 2–4 lampaankääpää, koosta riippuen
- 1 kananmuna
- 1 dl pankokorppujauhoja
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkosipulijauhetta
Paistamiseen
- ½ dl öljyä
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Puhdista lampaankäävät ja paloittele noin 4 x 5 cm paloiksi. Riko muna kulhoon ja sekoita rakenne rikki haarukalla. Mittaa pankokorppujauhot toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon mausteet.
Kasta lampaankääpäpalat yksitellen ensin kananmunassa ja kierittele sen jälkeen pankojauhoseoksessa.
Kuumenna pannulla voita ja öljyä, kunnes voi hiukan ruskistuu. Nosta lampaankääpänugetteja pannulle ja kypsennä, kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita.
Tarjoa nugettien dippikastikkeiksi aiolia eli valkosipulimajoneesia tai makealla chilikastikkeella maustettua ranskankermaa.
Vinkki: Pankokorppujauhoilla saat leivityksiin ihanan rapean pinnana. Sitä löytyy hyvin varustetuista marketeista. Halutessasi voit korvata sen tavallisilla korppujauhoilla, mutta silloin pinnasta ei tule yhtä rapeaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
