Resepti

Hirvirillette

Johannes Tervo
Hirvirilleten valmistaminen kysyy aikaa ja vaivaa, mutta tulos on sen arvoinen. Lisänä tarjotaan cheddar-perunakakkua ja porkkanasalaattia.

Hirvirillette

AineksetHaudutus
  • 1,5 kg hirvenlihaa (esim. kylkilihoja, potkaa, niskaa)
  • noin 2 l vettä (niin että lihat peittyvät)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 porkkana
  • 6 mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl (20 g) suolaa
Pyre
  • 1–2 (100 g) porkkanaa
  • 1–2 (100 g) sipulia
  • pala (100 g) juuriselleri
  • 4 katajanmarjaa
  • 200 g voita
  • 2 dl (200 g) haudutuslientä
  • 3 tl (15 g) suolaa
Valmistusohje

Laita haudutusainekset syvään uunivuokaan. Hauduta 100 asteessa uunissa noin 8 tuntia. Ota uunista ja anna jäähtyä hetki.

Kuori ja pilko tällä välin pyreen juurekset. Laita kattilaan juurekset, voi, mausteet ja siivilöi haudutuslientä mukaan. Keitä juurekset kypsiksi ja soseuta koko keitos pyreeksi.

Revi hirvenlihat syitä myöden pieneksi ja irti kalvoistaan. Kun lihat on tarpeeksi nyhdetty, lisää lihat pyreen joukkoon. Lämmitä massa kattilassa koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Tarjoa cheddar-perunakakun kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit