Resepti

Metsästäjän ruislämppäri

Sanne Katainen
Ruisleipä on oiva pohja pannulla paistettavalle jauhelihalle. Jos sienisaalis on kehno, kaupan herkkusienet sopivat muhennokseen loistavasti.

Metsästäjän ruislämppäri

6 annostaAinekset
  • 6 ruispalapuolikasta
  • voita
Jauhelihaseos
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl basilikaa
Sienimuhennos
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • noin 200 g esikäsiteltyjä sieniä (herkkusieniä, kantarelleja, tatteja, suppilovahveroita)
  • suolaa ja mustapippuria
  • noin 100 g juoksevaa juustoa (Koskenlaskija ruoka & dippi)
Lisäksi
  • salaatinlehtiä
  • ruohosipulia
Valmistusohje

Tee ensin jauhelihaseos. Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipulit. Lisää käsitellyt sienet ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta seos ja lisää notkeaa juustoa mukaan sitomaan sieni-sipuliseos.

Sekoita jauhelihaan rikottu muna ja mausteet. Jaa seos vedellä tai öljyllä kostutetuin käsin kuuteen osaan ja pyöritä palloiksi. Painele jauhelihaseos halkaistun ruispalan sisäpinnalle laitoihin asti tiiviisti.

Kuumenna rasva pannulla, pane leipä lihapuoli edellä pannulle ja paista kypsäksi.

Nosta leivät tarjoiluvadille. Lusikoi päälle sienimuhennosta ja koristele ruohosipulilla ja salaatilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit