Talous

Saga Fursin turkishuutokaupan välitysmyynnin arvo jäi 20 miljoonaan euroon – "Myyntituloksesta ei voi päätellä, että kiinnostus turkiksia kohtaan olisi laskenut"

Viime vuonna kesäkuun huutokaupan myynti oli sata miljoonaa euroa.
Mauri Ratilainen
Tarjolla olleista ketunnahoista myytiin vajaat kymmenen prosenttia. Arkistokuva on helmikuulta 2018.

Saga Fursin toimitusjohtajan Magnus Ljungin mukaan tämänkertaisen huutokaupan vaatimattomasta myyntituloksesta ei voi päätellä, että kiinnostus turkiksia kohtaan olisi laskenut.

”Poikkeuksellinen myyntitulos kertoo pandemiatilanteen vakavuudesta”, toimitusjohtaja Ljung sanoo yhtiön pörssitiedotteessa.

Saga Fursin turkishuutokauppa päättyi eilen tiistaina. Kesäkuun 29. päivänä alkaneen huutokaupan välitysmyynnin arvo oli 20 miljoonaa euroa.

Viime vuonna kesäkuun huutokaupan välitysmyynti ylsi sataan miljoonaan euroon.

Tämän vuoden huutokaupassa tarjolla olleista suomensupinnahoista myytiin 30 prosenttia ja minkeistä 16 prosenttia.

Kahtena viime päivänä tarjolla oli 835 000 ketunnahkaa, joista myytiin vajaat kymmenen prosenttia.

Sinikettu on suomalaisen turkistarhauksen tärkein tuotantoeläin.

Koronapandemia on vaikuttanut voimakkaasti kestokulutushyödykkeiden vähittäiskauppaan ja vähittäiskaupan odotuksiin, Saga Fursin pörssitiedotteessa todetaan.

”Monilla tärkeillä markkina-alueilla kuluttajien ostokäyttäytyminen on erittäin varovaista koronapandemian toisen aallon pelossa, ja osassa pandemian ensimmäinen aalto jatkuu edelleen voimakkaana.”

Pandemian vaikutusten vuoksi odotukset heinäkuun huutokaupalle eivät olleet korkealla, Saga Furs tiedottaa.

”Yhtiö näki kuitenkin tärkeäksi järjestää huutokaupan tyydyttääkseen viriävää kysyntää ja varmistaakseen turkisten pysymisen mallistoissa.”

Toimitusjohtaja Ljungin mukaan huutokaupassa myytiin nahkoja useille maailmanlaajuisesti tunnetuille brändeille.

Tämän vuoden seuraavan turkishuutokaupan Saga Furs järjestää 7.–16.9.

Lue lisää:

"Turkistuotantoa pakko vähentää koronakriisin vuoksi" – Saga Fursin uusi toimitusjohtaja Magnus Ljung: "En usko että tarhojen määrä painuu Suomessa alle 500:n"

Saga Fursin liikevaihto ja -tulos romahtivat – koronapandemia koetteli turkisten huutokauppayhtiötä

Turkiselinkeinon viennin arvo viime vuonna 312 miljoonaa euroa – Halsualla turkiseläinkasvatuksen osuus kunnan verotuloista on 12,4 prosenttia

Pohjanmaan neljä maakuntajohtajaa: "Turkisalan tulevaisuus vakavasti uhattuna"

Ylituotantoa, vuosia jatkunut hintakriisi ja nyt koronan iskut: "Moni turkistarhayhtiö kärsii sekä kannattavuus- että maksuvalmiusongelmista"

Lue lisää

"Turkistuotantoa pakko vähentää koronakriisin vuoksi" – Saga Fursin uusi toimitusjohtaja Magnus Ljung: "En usko että tarhojen määrä painuu Suomessa alle 500:n"

Tanskalaisia turkistarhaajia Suomeen? ”Kyselyitä Tanskasta on jo tullut”, Saga Fursin toimitusjohtaja Magnus Ljung kertoo – turkisten huutokauppayhtiön osakekurssi vahvistunut Helsingin pörssissä

Turkiksia ostettiin ennätyssuurella summalla

Saga Furs vaatii tarhaajia vähentämään kettujen määrää: "Uuden turkistuotannon rahoittamiseen on nyt tavallista vähemmän varoja"