Kotimaan matkailu pelasti maakuntahotellien huonevaraukset – Hotelli Kolin heinäkuu oli täyteen buukattu - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Kotimaan matkailu pelasti maakuntahotellien huonevaraukset – Hotelli Kolin heinäkuu oli täyteen buukattu

Kokonaisuudessaan S-ryhmän hotelliketju oli alkuvuonna raskaasti tappiollinen – pääkaupunkiseudulla on yhä viisi hotellia kiinni.
Kari Salonen
Ukko-Kolin maisemat ovat houkutelleet kotimaan matkailijoita kuluvana kesänä.

S-ryhmän hotelliliiketoiminta jäi pahasti tappiolle vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Kotimaan matkailu pelasti kuitenkin monen maakuntahotellin kesän kevään korona.sulkutilan jälkeen.

Sokos Hotellit kärsivät erityisesti liikematkailijoiden ja turistien puutteesta pääkaupunkiseudulla. Yhä viisi S-ryhmän hotelli on kiinni paakaupunkiseudulla asiakkaiden puutteen vuoksi.

Päakaupunkiseudun S-hotellien käyttöaste oli SOK:n matkailu- ja ravitsemusliiketoiminnan ketjujohtajan Harri Ojanperän mukaan heinäkuussa 39 prosenttia.

Kotimaan matkailukesä taas on edennyt hyvin, kun ulkomaillekaan ei oikein ole voinut matkata lomalle.

Ojanperä mainitsee Hotelli Kolin käyttöasteen joka oli heinäkuussa täydet sata prosenttia: kaikki huoneet olivat varattuja heinäkuussa.

Savonlinna, Kotka ja Oulu ylsivät S-ryhmien hotelleissa niin ikään yli 90 prosentin käyttöasteisiin, Tampereen Hotellit Ilves, Torni ja Villa 85 prosenttiin.

Kansainvälinen liikematkustus on yhä pysähdyksissä. Ojanpera arvioi, että koulujen alkaessa vapaa-ajan matkustus vähenee ja varausasteet laskevat.

Hiljaisimmillaan viime maaliskuussa S-ryhmän koko Suomen hotellivaraukset olisivat mahtuneet yhteen keskikokoiseen hotelliin.

"Korona iski kuin salama kirkkaalta taivaalta", Ojanperä muistaa.

Silloin SOK:n hotelleista 30 oli suljettuna ja vain 20 avoinna.

Lue lisää: S-ryhmän marketkauppa ennätysvauhdissa, hotellit raskaasti tappiolla

Maan suurimmat hotelliketjut tuskailevat talouden sulkutilaa: "Koko Suomen varauskantamme mahtuisi yhteen keskikokoiseen hotelliin"

Pohjoismaiden suurin hotelliketju Scandic: "Tilaa riittää, saa tulla!"

Heta-Linnea Kovanen
Lue lisää

Kauppa jakaa tuottajille tietoa tulevasta

Lukijalta: Ruokakaupan johtajat, älkää tuhotko hintakilpailulla maataloustuottajien uskoa työhönsä!

Ruokakaupan johtajat, ymmärtäkää vastuunne

Korona muutti kysyntää – perennat, polkupyörät ja paistinpannut kävivät kaupaksi Prismoissa