Munax suunnittelee munasmoothien vientiä Saksaan
Munainnovaatiot toivat Munaxille maakunnallisen yrittäjäpalkinnon.
Kananmunan valkuaisesta valmistettu proteiinijuoma tuli Suomen markkinoille helmikuussa. Kuva: Markku VuorikariLaitilalainen Munax hakee Euroopasta uusia markkinoita suomalaisesta kananmunasta valmistetulle proteiinijuomalleen.
Yrityksen edustajat vierailivat viime viikolla Saksassa kansainvälisillä ruokamessuilla Anugassa.
"Olemme vaikuttuneita, että myös muut ovat maailmalla oivaltaneet kananmunan hyödyntämisen heti valmiina juotavana tuotteena", kertoo Munaxin toimitusjohtaja Janne Torikka yhtiön tiedotteessa.
Munax toi kaksi Laitilan Proegg Protein Smoothieksi nimettyä proteiinijuomaansa Suomen markkinoille helmikuussa. Ensi vuonna yritys tuo valikoimaan kaksi uutta juomaa.
Yrittäjäpalkinto innovaatioista
Munaxille myönnettiin lauantaina Varsinais-Suomen yrittäjien maakunnallinen palkinto. Palkinnon perusteluissa yritystä kiitellään sen aktiivisesta työstä uusien kananmunatuotteiden kehittelyssä.
"Olemme alusta asti tehneet hartiavoimin töitä ja uskoneet omaan tarinaamme. Yrittäjäuraa helpotti myös se, että tunsimme toisemme jo entuudestaan, joten yhteistyö on luontevaa osakkaiden kesken", toteaa yksi perustajaosakkaista, Hannu Majander.
Kolme kananmunatuottajaperhettä, Torikat, Majanderit ja Vennot, perustivat Munax Oyn vuonna 2003. Laitilassa sijaitsevissa tiloissa pakattiin aluksi vain omistajaperheiden omien tilojen munia. Nyt yrityksellä on jo 70 työntekijää.
Kaikki kolme omistajaa käyvät edelleen päivittäin kanalassa.
"Kun tuntee raaka-aineen alkuperän ja tietää mitä tarkoittaa onnellinen, hyvinvoiva kana, niin voi olla varma, että myös loppukäyttäjä saa laadukasta ruokaa pöytäänsä", toteaa osakas Juha Venno.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

