Länsi-Uusimaa: "Metsästysseurat eivät ole vielä sisäistäneet sitä, että kaadon jälkeen lihan voi myydä"
"Lihaa annetaan kavereille ja joskus syötetään koirillekin."
Riistaihalle olisi kysyntää, jos metsästäjät vain möisivät. Kuvassa paloitellaan heinäsorsaa. Kuva: Kari SalonenInkoon Fagervikissä toimiva Viltgården Premium Products Oy jalostaa kotimaista riistanlihaa ja rapuja. Viime vuonna valmistunut noin sadan neliön teurastamo lisää kapasiteettia, joten volyymia tarvitaan, Länsi-Uusimaa-lehti kertoo.
"Käsittelemme satoja peuran- ja hirvenruhoja vuodessa ja lisää mahtuu vielä", Viltgårdenin yrittäjä Tomas Landers sanoo Länsi-Uusimaan haastattelussa.
Riista ostetaan suoraan metsästäjiltä.
Kaikki seurat eivät Landersin mukaan ole vielä sisäistäneet sitä, että kaadon jälkeen lihan voi myydä.
"Lihaa annetaan kavereille ja joskus syötetään koirillekin. Yhdistykset investoivat usein paljon esimerkiksi riistanhoitoon, jahtimajoihin ja talviruokintaan. Lihanmyyntituloilla voisivat seurat saada kulujaan katettua."
Viltgården maksaa hirvestä 5,50 kilolta ja peurasta 4,50 euroa kilolta ilman alvia.
Yritys hankkii riistanlihansa noin 200 kilometrin säteeltä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
