Vaikutustatuottaja-hintaan?
PEKING (MT)
Myös Atrian johtaja Markku Hirvijärvi uskoo sianlihan viennin alkavan jo tänä vuonna. Asiakkaita on jo katsottuina.
Laivoihin pakattaisiin esimerkiksi kinkkua ja etuneljänneksiä, ja lihat voisivat päätyä ravintoloihin tai teollisuuden kautta kuluttajille.
Entä nouseeko tuottajahinta?
”Sitä on vaikea sanoa. Se riippuu markkinahinnasta, ja kysymys on nyt vasta viennin aloituksesta.”
Vientikauppa ei ole ollut tähänkään saakka kannattavaa esimerkiksi Aasiaan, Hirvijärvi huomauttaa.
Suomalaista lihaa markkinoidaan puhtaudella, ja siitä saadun lisäarvon tulisi nostaa hintaa ainakin 10 prosentin luokkaa, jotta jakovaraa jäisi.
Sitä ennen laatumaineen tulisi tulla kuluttajien tietoon.
EIJA MANSIKKAMÄKI
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
