Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Finnair joutuu perumaan kymmeniä lentoja ulosmarssin takia

Finnair peruu kymmeniä lentoja maahuolinnan työntekijöiden ulosmarssin vuoksi, kertoo yhtiö tiedotteessaan. Odotettavissa on myös viivästyksiä ja ruuhkia.
Helsinki-Vantaan lentokentällä alkoi tiistaina iltapäivällä ulosmarssi.
Helsinki-Vantaan lentokentällä alkoi tiistaina iltapäivällä ulosmarssi.  Kuva: Emmi Korhonen

Myös laukut voivat viivästyä, kerrotaan STT:lle Finnairin viestinnästä. Sekä Helsinki-Vantaalle saapuvien että sieltä lähtevien lentojen laukut voivat viivästyä.

Ulosmarssi alkoi kolmelta iltapäivällä. Finavia sanoo, ettei sillä ole tietoa ulosmarssin kestosta.

Ilmailualan Unionin IAU:n puheenjohtaja Juhani Haapasaari sanoo, että kyse ei ole IAU:n lakosta, mutta mukana on sen jäseniä. Haapasaari ei usko, että työpaikalta nyt lähteneet työntekijät palaavat töihin enää tälle iltaa.

Pontimena on Haapasaaren mukaan Finnairin yksipuolinen ilmoitus siitä, että alennettujen lippujen myynti huolintapalvelujen työntekijöille lopetetaan.

Mukana on Finnairin maahuolintaa tekevien yhtiöiden työntekijöitä. Haapasaaren mukaan moni työntekijöistä on ollut aikanaan Finnairin palkkalistoilla, mutta sittemmin tehtävät on ulkoistettu.

Finavian mukaan matkatavaroiden luovutusajat voivat pidentyä ja lähtöselvityksessä voi olla viiveitä.

"Matkustajat, joilla on mukana vain käsimatkatavaroita ja ennakkoon tehty lähtöselvitys, voivat siirtyä suoraan turvatarkastukseen", ohjeistaa Finavia.

Matkatavaroista vastaavat lentoyhtiöt. Matkustajia pyydetään olemaan matkatavaroista yhteydessä omaan lentoyhtiöönsä.