Kimmoke New Yorkista
Helsingin Tukkutorin toimitusjohtaja Timo Taulavuori pitää Helsingin Teurastamoa aitona ja alkuperäisenä paikkana ruokakulttuurikeskukselle.
Rakennuskokonaisuudessa on edelleen lihanleikkuuta.
”Teurastamo ei tulevaisuudessakaan ole pelkästään kaupan alue, vaan on ajateltu, että siinä on koko ruokaketju mukana”, Taulavuori kertoo.
Mallia ei ole suoraan otettu ulkomailta, mutta New Yorkin Meatpacking district on toiminut eräänlaisena kimmokkeena alueen uusiokäytölle.
”Ajatus, että rähjäinen teollisuuden ja tukkukaupan alue muuttuu yhtäkkiä trendikkääksi illanvietto- ja ostospaikaksi, on varmasti toiminut vahvimpana kimmokkeena”, Taulavuori kertoo.
Inspiraatiota on myös antanut lontoolainen vanha tukkutori, Borough Market. Se on nykyään viikonloppuisin heräilevä ruokakeidas kuluttajille, Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian projektipäällikkö Ville Relander kuvaa.
Kapkaupungissa puolestaan vanha keksitehdas The Old Biscuit Mill järjestää viikonloppuisin markkinoita ja tarjoaa konstailematonta ruokaa.
PAULA TAIPALE
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
