Erä

MTK:n Juha Marttila Ylellä marjanpoimijatilanteesta: "Jos jokainen työikäinen poimisi yhden ämpärillisen marjoja teollisuudelle, homma ratkaistaisiin sillä"

Marttila kannustaa suomalaisia lähtemään marjametsään ja hillasoille.
Carolina Husu
MTK:n puheenjohtajan Juha Marttilan mukaan maakunnissa on paras tietämys elvytyssuunnitelmien painopisteistä.

Alkuviikosta uutisoitiin, että thaimaalaiset marjanpoimijat eivät ehdi Etelä- ja Keski-Suomen marjan poimintaan. Thaimaasta ei ollut tullut tiistaihin mennessä vielä tietoa siitä, että Thaimaa olisi myöntämässä matkustuslupaa Suomeen.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila kommentoi eilen Ylen aamulähetyksessä marjanpoimijatilannetta.

"Kyllähän tämä on harmittava tilanne. Vaikka suomalaiset tänä vuonna innokkaasti marjoja poimivat, niin kyllä se kotitarvemarjastus menee etupäässä omiin pakastimiin. Tämä on iso kysymys varsinkin luonnontuotteita jalostavalle teollisuudelle, että mistä he saisivat raaka-aineet."

Marttila esittää myös konkreettisesti, mitä tämä thaimaalaisten marjanpoimijoiden puuttuminen tarkoittaa käytännössä ja marjamäärissä.

"Loppujen lopuksi tämäkin on laskettu. Jos jokainen työikäinen poimisi yhden ämpärillisen marjoja teollisuudelle, niin tämä homma ratkaistaisiin sillä.

Lopuksi Marttila vielä kannustaa ihmisiä marjametsään.

"Ei tässä paljon muuta voi, kun kannustaa suomalaisia marjametsään ja sinne hillasoille. Jos siitä ennätyssaaliista sitten ämpärillinen joutaisi myyntiin, niin tilanne olisi paljon parempi", Marttila muistuttaa.

Lue lisää:

Lähde mukaan marjatalkoisiin ja pelasta alan yritykset: "Nyt on suomalaisilla tilaisuus näyttää, onko meistä marjanpoimijoiksi"

Luonnontuoteyritysten edunvalvoja ehdottaa: Varusmiehet marjaan ainakin pariksi viikoksi, jotta he oppivat hyödyntämään luonnontuotteita

Varusmiesliitto tyrmää ehdotuksen parin viikon marjastussessioista metsässä: "Emme näe mitään tarvetta"

Lue lisää

MTK myönteinen laillisen hampun viljelylle – "Kyllä tästä uusi toimiala polkaistaisiin pystyyn"

Ylen linjasta kuuluu keskustella

Ylen päätoimittaja Jokinen yllättyi Juha Marttilan MTK:n valtuuskunnassa antamasta kritiikistä - suora viestintä olisi rakentavampaa

Ylen hallintoneuvoston Satonen ei muista, että etujärjestöistä olisi aiemmin kritisoitu Ylen journalistista linjaa, kuten MTK:n Marttila nyt teki – "Onhan se aika poikkeuksellista"