Metsä

Stora Enso sulkee sanomalehtipaperikoneen Ruotsissa – yt-neuvottelujen tuloksena häviää enintään 140 työpaikkaa

Stora Enso jatkaa sanomalehtipaperin valmistusta Hylten tehtaalla vielä yhdellä koneella ja lisäksi Belgiassa Langer­bruggen ja Saksassa Sachsenin tehtaalla.
Jarkko Sirkiä
Hylten koneen sulkeminen vähentää Stora Enson sanomalehtipaperituotannon vuosikapasiteettia 26 prosenttia eli 235 000 tonnia.

Stora Enso on saanut päätökseen yhteistoimintaneuvottelut sanomalehtipaperikoneen (PK3) ja siistaamon sulkemisesta Hylten tehtaalla Ruotsissa. Henkilöstövaikutus on enintään 140 henkilöä, yhtiön tiedote kertoo.

Yt-neuvottelujen tuloksena paperikone PK3 suljetaan vuoden 2020 loppuun mennessä ja siistaamo viimeistään vuoden 2021 toisen vuosineljänneksen aikana. Neuvottelut organisaation uudelleenjärjestelystä ja siihen sisältyvästä riskianalyysistä ovat alkaneet.

Hylten koneen sulkeminen vähentää Stora Enson sanomalehtipaperituotannon vuosikapasiteettia 26 prosenttia eli 235 000 tonnia.

Tämä on neljä prosenttia koko Euroopan sanomalehtipaperin kapasiteetista. Sulkeminen vähentää Stora Enson koko paperintuotantokapasiteettia viisi prosenttia, yhtiö on aiemmin kertonut.

Stora Enso jatkaa sanomalehtipaperin valmistusta Hylten tehtaalla vielä yhdellä koneella (PK4) ja lisäksi Belgiassa Langer­bruggen ja Saksassa Sachsenin tehtaalla.

Hylten tehtaan PK3:n sulkeminen ei vaikuta Stora Enson sanomalehtipaperin tarjontaan ja asiakkaita pystytään palvelemaan entiseen tapaan, yhtiö kertoo.

MT:n jättinumero ilmestyy 30.10.
Lue lisää

UPM kannattavin kolmesta metsäyhtiöstä alkuvuonna – Metsä Group ja Stora Enso tekivät pakkauskartongeilla tulosta, UPM tarroilla ja erikoispapereilla

Otson yt-neuvottelut päättyivät: ei irtisanomisia, lomautukset jatkuvat

Puupäiväkoti peittosi muut hintavertailussa – Helsinkiin nousee lisää puisia opetustiloja

Myös Stora Enso löysi työmarkkinapomon Metsäteollisuus ry:stä – Kimmo Kurki uuteen tehtävään joulukuun alussa